Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk

Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Shetland Sheepdog har FCI inndeling 1 (Bruks-, hyrde og gjeterhunder) seksjon 1 (seksjon for fårehunder) nr 88.

Disse hundene brukes som gjeterhund. Opprinnelse: Storbritannia. Kan være veldig hundevennlig. Regnes som noen av de mest intelligente hundene. Er en hund som er lettere å trene, og kan egne seg for nybegynnere. Ofte vennlige mot både små og store barn, men enhver hund kan utgjøre en trussel, og barn bør være under oppsyn når de leker med hunder. Krever mosjon, og elsker å bruke kroppen. Enkelte hunder vil få PRA. Shetland Sheepdog enkelte helseproblemer knyttet til epilepsi (hos noen individer). Sannsynligheten for hjertesykdom er noe større enn hos mange øvrige hunderaser. Døvhet er et problem i enkelte avlslinjer. CEA forekommer. Rasen har stående ører Levealder for Shetland Sheepdog er beregnet til 12 til 15 år.

Shetland Sheepdog har følgende alias: Sheltie. Rasens polske betegnelse er Owczarek szetlandzki. Shetlanninlammaskoira er det finske navnet på rasen. Italienere bruker betegnelsen Shetland Collie. Berger des Shetland er den franske betegnelsen.

Shetland Sheepdog erfaringer

Dette sier leserne om Shetland Sheepdog:

Eg elsker shetlansk sheepdog
shetlansk sheepdog love (05.12.2015)

eg har ein hund på 10 månder og han har hjort store fremskrit og kan mange triks er lydig og går pen i band er veldi glad i besøk og andre dyr.


tps
om hunden din ikkje lyer så tar du ein liten boks med metal boks og leg ire steiner i den ist han bjefer eller ikkje lyer så rister du på den det funker veldi bra !)

God familiehund!
Gjest (07.12.2014)

Vår familie, to voksne og to barn, ønsket oss hund. Ingen av oss hadde vært hundeeiere tidligere. En slektning anbefalte Shetland sheepdog og vi har ikke angret på at vi fulgte rådet:-) Vår tipse er akkurat passelig stor og håndterlig. En snill og kosete familiehund! Etter at hun hadde sin første løpetid begynte hun å bjeffe litt mer, men hun er absolutt ingen "gneldrebikkje". Liker å gå tur og er flink til å gå i bånd. Hilser gjerne på andre hunder, men er litt skeptisk.
Vi børster henne ca en gang i uka og det holder fint. Bading tar vi etter behov - ikke i nærheten av så ofte det anbefales. Tannpuss er ingen yndlingsaktivitet, men det går da på et vis... Klørne klippes også ukentlig, og det går helt greit.
For alle som er glad i hunder, liker og kose og ønsker seg en turkamerat anbefales Shetland sheepdog på det varmeste! Vår tipse er fantastisk i møte med barn i alle aldre:-)

Shetland Sheepdog er gjennom generasjoner blitt
Sheltie (17.09.2010)

Shetland Sheepdog er gjennom generasjoner blitt avlet for å ikke være aggressiv, men den skal tydelig si ifra om fremmede ankommer gården - noe som i mange tilfeller byr på problemer. Om man ikke er konsekvent i oppdragelsen får man en problemhund som kan bjeffe i tide og utide...

Shetland Sheepdog er kjent for å

Shetland Sheepdog er kjent for å være en sosial trygg familiehund. Når valpene er 5-6 mnd. begynner de å oppdage verden rundt seg på en ny måte, og ting som de ikke har reagert på før kan plutselig virke skremmende. Dette stadiet kan vare helt til valpen blir ca. 18 mnd.

Dine erfaringer med Shetland Sheepdog

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Shetland Sheepdog?

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Shetland Sheepdog
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Shetland Sheepdog.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.