Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk

Schapendoes

Schapendoes, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Schapendoes har i FCI sin kategorisering fått tildelt gruppenummer 1 som er bruks-, hyrde og gjeterhunder, og med seksjon 1 (fårehund) nr 313.

Brukes som gjeterhund. Opprinnelse: Nederland.

Schapendoes går også under følgende navn: Nederlandse Schapendoes, Dutch Schapendoes. Frankrike bruker Nederlandse Schapendoes.

Schapendoes erfaringer

Dette sier leserne om Schapendoes:

Min elskelige, livsglade veninne.
Ingri Bøkestad (31.01.2012)

Vi overtok en 2 år gammel schapendoes-tispe som utseendemessig var så lik vår tidligere hund - en blanding boarder/bearded collie. Det er like farlig å sammenligne hunder som barn i samme familie, men vi er om mulig enda mer fornøyd med schapendoes-en.Hun er en elskelig hund som danser rundt av glede, er lett å kalle inn og enkel å ha i huset. Hun er veldig tålmodig med barn og går unna hvis det blir for mye styr. Er ikke så glad for å bli igjen hjemme aleine, samtidig som tog og bil er litt skummelt. Hun gøyr sjelden, men hvis hun gjør det, så er det av glede over tur e.l.
Hun trenger mosjon, men i vårt område kan vi ha henne løs når vi går på tur. Hun mosjonerer seg mye sjøl og kommer som en rakett på innkalling. Pelsen er kanskje det som trenger mest stell, men i forhold til vår forrige, er denne lettere å holde klumpefri. Hun er ikke så muntlig "verbal" som vår forrige som hadde mange ulike lyder. Denne snakker mer med øynene og kroppen og knubber borti når middagssøvnen blir for lang eller turen burde taes. Jeg anbefaler denne rasen til hvem det skulle være - gjerne på sykehjem til og med. Jeg er snart 75 selv.

Dine erfaringer med Schapendoes

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Schapendoes?

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Schapendoes
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Schapendoes.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.