Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk
Hunderase  ›  Hunderaser M-O  ›  Norsk elghund

Norsk elghund

Norsk elghund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, norsk, elghund

Norsk elghund: Få info om rasen Norsk elghund her.

Norsk elghund har gruppenummer 5 (Spisshunder/primitive) seksjonsnummer 2 (Nordiske jakthunder) # 242 i FCI systemet.

Kan bli brukt som vakthund. Er en nordlig spisshundrase. Er en utmerket jakthund og lukter seg til byttet. Hunderasen ble først avlet i Norge. Et kaldt klima er ingen hindring for disse hundene. Må ha mosjon og lange lufteturer. Dette er ikke en HD-fri rase generellt, og man bør være oppmerksom på dette for å sikre seg at man anskaffer seg hunder fra HD-frie foreldre. Problemer med øynene kan forekomme hos Norsk elghund Problemer knyttet til nyresykdom. Stående ører. Den forventede levealder for Norsk elghund er 12 til 15 år.

Norsk elghund går også under følgende navn: Viking dog, Norsk Elghund Grå. Harmaanorjanhirvikoira er det finske navnet på rasen. I Frankrike sier de Chien d'élan norvégien gris. Norwegian Elkhound Grey er det engelske navnet.

Norsk elghund erfaringer

Dette sier leserne om Norsk elghund:

Jeg har tre saringne hunder
Silje (13.08.2016)

Jeg har tre såne hunder. Den minste hauk finner alt annet en elger. F.eks fugl, mark, rev og frosker

Norsk elghund svart
Marianne Fosseng (27.11.2011)

Hei!
Vil gjerne informere om at Norsk elghund ikke alltid er grå! Det finnes også en svart utgave. Det er endel mindre av den i Norge enn det er av grå, men syns ikke at den skal utelates av den grunn! :)
Jeg er oppovokst med Norsk elghund svart, vi er nå så heldige å ha den 4. i rekken. Han begynner å bli en voksen gutt han også, men i en alder av 8 år er han fortsatt en fantastisk "lekekamerat". Han er veldig ungdommelig å leker med flasker, baller og sommerfugler. Veldig glad i å løpe etter hestene for å "ta" dem når de går ute i innhegningen! Er også med å sitter på i vogna når jeg er ute å kjører hest. Kjempestas! :)
Han er godkjent ettersøkshund og brukes på elg- og hjortejakt som båndhund. Vi bor på gård langt unna folk og vovven er alltid løs på gården, har aldri stukket av. Nå skal det ikke legges skjul på at svarthunden er hard på å bjeffe, men det er kontrollerbart hvis man tar det alvorlig fra de er små. Han trives også veldig godt innomhus, på et pledd under bordet.
De siste par årene har han hatt litt problmer med øynene og for et års tid siden måtte han operere en cyste bort fra venstre øye. Øyeproblemene holder vi i sjakk med øyedråper og en salve når han får symptomer.
Om ikke mange år blir det vel en ny liten valp tenker jeg, vi har alltid overlappa gammelhund og valp noen år. Den eldste hunden var faktisk på sitt 16. år når vi måtte la han gå over til de evige jaktmarker. Det er aldri morsomt å slippe hundene, men når de er så gamle er det som regel mangel på både syn og hørsel, bare bjeffinga som fortsatt består! :)
Svart elghund er en kjempefin familiehund, men den fortjener også å bli brukt til det den skal brukes til; elgjakt. Det er ikke noen sofahund, den er i sitt ess når den får løpe rundt i skogen å bruke nesa og hjernen!
Jeg kan virkelig anbefale svart elghund til folk som er interessert i storviltjakt med båndhund og som kanskje har barn som skal involveres i hundehold!

Dine erfaringer med Norsk elghund

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Norsk elghund
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Norsk elghund.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.

Malinois

Malinois

Malinois informasjon. Vi har bilder av Malinois rasehund..

Mastiff

Mastiff

Mastiff raseinfo. Mastiff hunderaser.

Mops

Mops

Mops info. Finn bilder av Mops denne hunderasen.

Newfoundlanshund

Newfoundlanshund

Newfoundlanshund info. Finn bilder av Newfoundlanshund rasen.

Old English Sheepdog

Old English Sheepdog

Old English Sheepdog informasjon. Vi har bilder av Old English Sheepdog hunderaser.

Maremma

Maremma

Maremma info. Finn bilder av Maremma hunderaser.

Mudi

Mudi

Mudi hunderase info og bilder. Erfaringer om Mudi hunderaser.

Neapolitansk Mastiff

Neapolitansk Mastiff

Neapolitansk Mastiff Erfaringer om Neapolitansk Mastiff hunder.

Norsk elghund svart

Norsk elghund svart

Norsk elghund svart hunderase info. Bilder og erfaringer av hunderaser. Norsk elghund svart hunderaser.