Malinois

Malinois, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Malinois er i FCI gruppe 1 (Brukshunder, hyrdehunder, gjeterhunder) og seksjon 1 (seksjon for fårehunder) med rasenummer 15.

Kan bli brukt som gjeterhund, men er ikke dens primæroppgave i dag. Malinois er en utmerket vakthund og forsvarshund, og er mye brukt som politihund og militærhund. Denne hunderasen kommer fra Belgia. Kan være på vakt mot fremmede. Malinois er blant verdens mest energiske hunderaser, og krever store mengder mosjon. Svært intelligente hunder. Disse hundene liker lek og morro. Relativt lett å trene hvis man gjør det riktig. Krever en erfaren eier. Minimalt behov for pelsstell. Er ikke den mest barnevennlige rasen. Må ha mosjon og lange lufteturer. Noen hunder vil kunne få problemer med hoftedysplasi. Stående ører. Halen er lang. Har kort pels. Kvadratisk i formen. Levealder for Malinois er 12 til 14 år.

Malinois har følgende alias: Malinois, Belgian Shepherd Malinois, Belgian Shepherd Dog, Chien de Berger Belge. Rasens finske navn er Belgianpaimenkoira malinois. Spansk rasebetegnelse er Malinois. Malinois er Italias offisielle navn på rasen. Hunderasen heter Berger belge Malinois i Frankrike. På tysk heter den Malinois. Engelsk betegnelse er Belgian Malinois.

Malinois erfaringer

Dette sier leserne om Malinois:

Haha
anonym (23.09.2010)

Haha! en malinois er ikke bra som førstegangs hund, den er veldig usikker på alle den ser, den vokter revire og flokken sin hele tiden den trenger mye trening og man må ta den med ut fra førstedag av og gå i byen la den hilse på alle ta den med deg på båt turer alt mulig sosialisering er kjempe viktig, har hatt en malinois, den ble litt over et år før vi måtte avlive den, den va så usikker på alle selv ok den var og gikk kjempe mye blant folk. dette er en ekstrem rase. Folk som er vokst opp med sånne type raser vil ikke ha en for det er så mye jobb

Malinois er ingen hund for nybegynnere
Kjell (03.11.2010)

Dette er den perfekte brukshund til en rekke oppgaver i politiet og militæret. For den vanlige familien i gata er ikke dette et godt valg, for disse hundene er virkelig ganske så unike. Flotte hunder som krever en bestemt eier med hundeerfaring

Malinois er en helt fantastisk rase
Mallefrelst (11.10.2013)

Malinois er en helt fantastisk rase hvis man har hatt erfaring med aktiv hundetrening fra før. Det er ekstremt morro å jobbe med en Malle! Du får sååå mye energi og vilje i treningen, og et tempo lik 100! Men det er også dette som gjør mallen så ekstrem som den er. Jeg har sett folk som virkelig ikke takkler mallen sin, og da blir de fort alt for mye. En malle uten kontroll er virkelig ikke bra..! Men hvis man har erfaring, og setter krav under trening og i hverdagen er mallen fantastisk. Jeg er selv helt mallefrelst!

Dine erfaringer med Malinois

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Malinois? (5=best)

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Malinois
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Malinois.

captcha

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.