Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk

Komondor

Komondor, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Komondor er inkludert i FCI med nummer 1 (Bruks-, hyrde og gjeterhunder) seksjon 1 - seksjon for fårehunder og rasenummer 53.

Anvendelsesområde innebærer blant annet beskyttelse av buskap. Bruksområde er blant annet vakthund oppgaver. Hunderasen kommer fra Ungarn. Enkelte individer kan være litt reservert eller på vakt mot fremmede. Komondor røyter langt mindre enn man skulle tro. Anbefales ikke til barnefamilier. Komondor har (hos noen individer) enkelte helseproblemer. Rasen har som mange andre litt større hunder enkelte problemer med HD, men ansvarlige oppdrettere forsøker å avle bort dette. Noen kan få problemer med Gastric Dilatation-Volvulus. Dette er en medisinsk tilstand knyttet til å svelge luft. Hudallergier forekommer hos rasen. Halen er lang. Forventet levealder for Komondor er 10 til 12 år.

Dine erfaringer med Komondor

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Komondor?

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Komondor
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Komondor.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.