Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk

Islandsk fårehund

Islandsk fårehund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Islandsk fårehund tilhører FCI gruppe 5 (Spisshunder) seksjon 3 - nordiske vakt- og gjeterhunder - og nummer 289.

Dette er en utmerket gjeterhund. Disse hundene er en primitiv rase. Betraktes som en nordlig hunderase. Hunderasen kommer fra Island. En av de mest hundevennlige rasene. Vanligvis veldig vennlig ovenfor fremmede. Takler kulde svært bra. Minimalt behov for pelsstell. Krever mye fysisk trening. Stående ører. Levealder for Islandsk fårehund er 11 til 12 år.

Andre navn på Islandsk fårehund er Islenskur Fjárhundur, Iceland Sheepdog, Islandsk Farehond, Friaar Dog, Icelandic Dog. Islanninlammaskoira er det finske navnet på rasen. Chien de berger islandais kalles den i Frankrike. Icelandic Sheepdog er det engelske navnet.

Islandsk fårehund erfaringer

Dette sier leserne om Islandsk fårehund:

På alerten!
Kristin (26.12.2013)

Vakker, vennlig, lett-trent på triks (gjør alt for en godbit! ;-)).
Energisk og morsom, men kan bli veldig stresset (Bjeffer!) av busser,helikoptre og alt som bråker!En drøm med mennesker, men trenger mye trening på å takle alle inntrykk utendørs.Sjarmerer alle med sin evne til begeistring og hengivenhet,og får mye beundring for utseende/eksteriør.Trenger spreke og rolige mennesker!

Elsker jenta mi!
Gjest (30.08.2012)

Har ei på 9 år, rareste og flotteste hunden jeg har hatt. Veldig gode vesner, men jenta mi reagerer mye på lyder, og fly. Islandsk fårehund er eneste rasen som faktisk følger med på himmelen fordi de skal beskytte buskap mot ørn. Derfor bjeffer jenta mi på alle fly ho ser, men for min del gjør det ingenting. Var vel begrenset med oppdragelse jeg ga ho, er ikke nødvendigvis for alle i rasen :P

De kan bli ganske gamle, 17 18 år ...
tove (29.07.2011)

en snill skjønn skapning, men redd i tordenvær og nyttårsraketter stakkar. men elskelig ... klok -- leser tankene dine ...

Dine erfaringer med Islandsk fårehund

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Islandsk fårehund?

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Islandsk fårehund
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Islandsk fårehund.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.