Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk
Hunderase  ›  Hunderaser G-I  ›  Irsk setter

Irsk setter

Irsk setter, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, irsk, setter

Irsk setter: Les om hunderasen Irsk setter her.

Irsk setter har blitt gruppert i gruppe 7 (Stående fuglehunder) og seksjon nr.2 (britiske og irske pointere og settere) med rasenumer 120.

Er en utmerket jakthund (fuglejakt). Denne hunderasen kommer fra Irland. En hundevennlig rase. Hunder av denne rasen er veldig glad i mennesker, både fremmede og familien. Trenger lange turer eller tilsvarende mosjon hver dag. Disse lekne hundene elsker å finne på noe morsomt. Daglig pelsstell for å holde pelsen fri for klumper. Må ha mye mosjon og liker å bruke kroppen. Irsk setter kan få rasespesifikke helseproblemer. Rasen har som mange andre litt større hunder enkelte problemer med HD, men ansvarlige oppdrettere forsøker å avle bort dette. PRA er et kjent problem hos enkelte individer av denne rasen. Hudsykdommer går igjen hos enkelte linjer hos denne rasen, snakk med oppdretter om dette. Sykdommen Gastric Dilatation-Volvulus rammer enkelte hunder av denne rasen. Magen vil da kunne rotere og forårsake død. Hos Irsk setter kan noen individer utvikle epilepsi. Noen hunder vil få hjertesykdom. Slank. Levealder for Irsk setter er 11 til 15 år.

Irsk setter blir også nevt under andre navn: Irish Red Setter. Polsk betegnelse på rasen Seter irlandzki. Rasens finske navn er Irlanninsetteri. Spania bruker navnet Setter Irlandés er hva spanjolene kaller den. I Italia kalles hunderasen for Setter irlandese. I Frankrike sier de Setter irlandais rouge. Tysk betegnelse for rasen er Irish Red Setter. Rasens engelske betegnelse Irish Setter.

Irsk setter erfaringer

Dette sier leserne om Irsk setter:

Lucie from Norway
Jan (21.07.2017)

Har ei irsk setterjente, snart 7 år. Ho får to skikkelige turer hver dag hele året, uansett vær. Bruker GPS og går i skog og mark/fjell. Kjempesnill hund og god turkamerat. Bruker kun band i tettbygde strøk. Hver dag får ho springe løs. Selv om eg har GPS på ho, ser det ut til at ho har bedre kontroll på meg. Ho får 400-500km PR. Måned. Blir noen km på meg også. Har tatt av 7 kg på ett år. Jakter ikkje, men ho har vært med på rypetellinger. Fantastisk hund. Ho ligger også inne på Instagram med mange følgerne rundt omkring i verden

Savner en sånn en! :(
Ivar (26.03.2015)

Bestefar hadde en sånn til jakt, men den døde av kreft 13 ar gammel :(

HERLIGSTE RASEN
Stine (01.04.2013)

Irkssetter er en fantastisk rase, har vokst opp med irsksettere! Veldig fin treningskamarat, som elsker å være ute å jobbe! HERLIG HUND!

Fantastisk turkamerat.
OLEDA (22.05.2011)

Vi hadde vår irsk setter i 13 år. En fantastisk turkamerat.Brukt engang på rypejakt.Ekstrem jaktinstinkt og utholdenhet.Mest jaktet vi uten børse som både hund og eier hadde mye glede av. Gikk noen år før hun ble rolig. Barnevennlig og mot andre hunder Veldig leken.Kjempefin og ha med på biltur også langturer til sør europa.Likte ikke varmen så godt.Kan på det varmeste anbefale denne rasen, men gjerne til de som bor i landlige omfivelser og AKTIVE folk.

Verdens beste!
Gjest (07.02.2011)

Irsk setter er den:
Beste
kosligste
søteste
hyggligste og
beste fuglehunden jeg har sett!

Irsk setter er en bra jakthund
Chris (16.09.2010)

Irsk setter er en bra jakthund, har brukt min på fuglejakt i snart 4 år og har bare positive erfaringer. Jeg vet faktisk ikke om bedre fuglehunder enn denne rasen!

Dine erfaringer med Irsk setter

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Irsk setter
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Irsk setter.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.

Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriever info. Bilder av Golden Retriever hunderaser.

Gordon Setter

Gordon Setter

Gordon Setter guide. Her finner du bilder av Gordon Setter hunden.

Grønlandshund

Grønlandshund

Grønlandshund guide. Her finner du bilder av Grønlandshund hunderaser.

Havaneser

Havaneser

Havaneser hunderase info. Bilder og erfaringer av hunderaser. Havaneser rasehunder.

Hvit schæfer

Hvit schæfer

Hvit schæfer informasjon. Les alt om Hvit schæfer hunderaser.

Irsk ulvehund

Irsk ulvehund

Irsk ulvehund hunder. Les om Irsk ulvehund hunderaser.

Italiensk mynde

Italiensk mynde

Italiensk mynde info. Bilder av Italiensk mynde hunderaser.

Groenendael

Groenendael

Groenendael info. Bilder av Groenendael hunderaser.

Irsk terrier

Irsk terrier

Irsk terrier hunderaser. Les mer om Irsk terrier denne hunderasen.