Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk

Irsk rød-hvit setter

Irsk rød-hvit setter, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Irsk rød-hvit setter har gr.7 (Stående fuglehunder) s.2 - seksjon for britiske og irske pointere og settere - nr.330 i FCI.

Er en utmerket hunderase til til fuglejakt. Rasen kommer fra Irland. Er en av de vennligste rasene ovenfor andre hunder. Er vennlige ovenfor alle mennesker. Har enormt med energi og trenger mye mosjon og trening. De elsker å leke med eieren sin eller andre som innbyr til lek, både hunder, mennesker og andre dyr. Pelsen bør stelles daglig hos disse hundene. Faktisk meget barnevennlig, til tross for størrelsen, og vil bli en hund som alle barn elsker. Krever svært mye mosjon. Irsk rød-hvit setter har en ganske god hundehelse. Noen individer vil få HD problemer. PRA er et problem hos enkelte oppdrettere av denne rasen. Kan utvikle visse hudsykdommer. Sykdommen Gastric Dilatation-Volvulus rammer enkelte hunder av denne rasen. Magen roterer og det er en svært alvorlig tilstand. Vær oppmerksom på at enkelte irske rød-hvit settere kan få epilepsi. Noen hunder av denne rasen lider av hjertesykdom. Slanke hunder. Forventet levealder for Irsk rød-hvit setter er 11 - 15 år.

Irsk rød-hvit setter går også under følgende navn: Red and White Setter. Engelsk betegnelse på rasen er Irish Red and White Setter.

Dine erfaringer med Irsk rød-hvit setter

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Irsk rød-hvit setter?

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Irsk rød-hvit setter
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Irsk rød-hvit setter.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.