Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Hollandsk gjeterhund har gruppe 1 (Bruks-, hyrde og gjeterhunder) seksjon 1 (seksjon for fårehunder) og nr.223 i FCI.

Gjeting er et av bruksområdene til denne hunderasen. Vakthund oppgaver kan disse hundene utføre med litt trening. Blir brukt i politiet og i militæret. Hunderasen ble først avlet i Nederland.

Hollandsk gjeterhund har følgende alias: Hollandse Herdershond, Dutch Sheepdog. Hollanninpaimenkoira er den finske betegnelsen. Chien de berger hollandais er det franske navnet. Dutch Shepherd Dog kalles den på engelsk.

Hollandsk gjeterhund erfaringer

Dette sier leserne om Hollandsk gjeterhund:

Om jeg skulle valgt hund etter
Kriss (13.09.2011)

Om jeg skulle valgt hund etter utseendet måtte det blitt denne. Fantastisk fine hunder, kan ikke tenke meg en eneste hunderase som ser bedre ut. Nå velger jeg hunderase etter egenskaper, derfor er jeg veldig glad for at jeg har en rottweiler under skrivebordet akkurat nå!

Jeg har vært å sett litt på hollenderklubben.com for å finne ut mer om hollandsk gjeterhund, men synes den siden var mangelfull. Noen eiere av hollendere som kan fortelle litt om rasen? Finnes det i det hele tatt noen som driver oppdrett på hollandsk gjeterhund i Norge? Har aldri sett en annonse med denne rasen, og jeg pleier å følge med.

Hollandsk gjeterhund = Internasjonal Politihund
Offiser (23.09.2010)

Ingen hunder er vel så effektive til å utføre politioppgaver som hollandsk gjeterhund. En perfekt allround politihund til beskyttelse, spor, bombehund, angrepshund, vakthold, og andre viktige politioppgaver. Jeg lurer på hvorfor denne hunderasen ikke blir tatt mer i bruk av norsk politi? Malinos er en god nummer to som politihund, men den er jo også mindre brukt i Norge, vi henger vel litt etter. Jeg arbeider selv i politiet og skulle gjerne sett flere hollandske gjeterhunder i yrket mitt, de er fantastiske å jobbe med etter det jeg har erfart.

Dine erfaringer med Hollandsk gjeterhund

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Hollandsk gjeterhund?

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Hollandsk gjeterhund
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Hollandsk gjeterhund.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.