Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk

Grønlandshund

Grønlandshund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Grønlandshund er i FCI gruppe 5 (Spisshunder/primitive) og seksjon 1 (Nordiske sledehunder) med rasenummer 274.

Er en utmerket sledehund. Er en nordlig spisshundrase. Opphav fra Grønland. Kan være veldig hundevennlig. Er en av de beste hunderasene å ha med å gjøre i polare strøk. Klarer kulden svært godt, og ligger gjerne ute en vinternatt (eller hele året). Er ikke blant de letteste hundene og trene, og mange vil nok påstå at dette ikke er en nybegynnerhund. Men i et spann med andre hunder vil den gjøre en utmerket jobb med å dra sleden i snøen. Ørene står opp. Kan ligne litt på en ulv. Forventet levealder for Grønlandshund er 12 til 13 år.

Grønlandshund har også fått navnene Grønlandshund. Polsk betegnelske Pies grenlandzki. Rasens finske navn er Grönlanninkoira. Spansk rasebetegnelse er Perro de Groenlandia er det spanske navnet. Italias betegnelse er Groenlandese. Hunderasen heter Groenlandais i Frankrike. Det tyske språket bruker navnet Grönlandhund. Grönlandshund er navnet de bruker i Sverige. Hunderasens engelske navn er Greenland Dog.

Grønlandshund erfaringer

Dette sier leserne om Grønlandshund:

Den perfekte familiehund
anita (21.04.2013)

Gå inn på min hjemmeside, der er alle våre erfaringer, masse bilder. Har en hann og ei tispe, samt venter valper :) En fantastisk venn for livet !

Om Grønlandshunden
Marianne Lund (30.03.2011)

Rasen heter Grønlandshund, med en N på norsk. Den kom til Norge på begynnelsen av 1900 tallet som et resultat av polarekspedisjonene. Den ble en FCI rase i 1935, da standarden ble utarbeidet av Nordisk Kennel Union i samarbeid med Norsk Trekkhundklubb.

Grønlandshunden er en kompakt, grovbygget hund som helt klart en en arbeidshund. Den er skapt for å trekke tunge lass over lange strekninger, og den har de polare egenskapene fullt inntakt den dag i dag. De trives dårlig i varme, men man behøver ikke å bo på Nordpolen for å ha en slik hund. De generaliserer dårlig, og er derfor litt trege til å lære nye ting. Det er topp turhund, nesten vedlikeholdsfrie - dekken og potesokker er unødvendig for disse.

Grønlandshunden er ganske rolig - de er flinke til å hvile. De kan fint være i hundegård en dag eller to etter en solid treningsøkt, for så å bli spent i for neste tur. At man er et friluftsmenneske er et must for å eie en grønlandshund og man bør ha uteplass. Leiligheter og inneliv trives de ikke med over tid da det blir for varmt for de, men klart de skal få komme inn å hilse på familien i blandt!

Grønlandshunder er kjælegriser av de helt store:barn, voksne, fremmede - de elsker alle som vil klappe. De har null vaktinnstinkt og knytter seg sjeldent til en eier. De blir gladelig med den som tilbyr tur og aktivitet:-)

Grønnlandshund best i kaldt klima
Sledehund mann (21.09.2010)

Hvis du bor nord for polarsirkelen og er en aktiv hundekjører, så er dette hunderasen for deg. Bor du et sted der det er varmt og lite snø om vinteren, er det kanskje like greit å vurdere en annen rase.
Disse hundene må ha ekstremt mye mosjon, det holder ikke å være sportslig aktiv med en lett løpetur om dagen, la de trekke en slede og de er i sitt ess.

Er klimaet i Norge nærmere bestemt
Vil ha hund (15.08.2010)

Er klimaet i Norge (nærmere bestemt Oslo) for varmt for en grønnlandshund, eller liker de seg best i -60 på Nordpolen? Må man drive med hundekjøring eller tilsvarende fysisk aktivitet for å eie grønnlandshund?

Dine erfaringer med Grønlandshund

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Grønlandshund?

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Grønlandshund
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Grønlandshund.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.