Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk
Hunderase  ›  Hunderaser G-I  ›  Groenendael

Groenendael

Groenendael, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, groenendael

Groenendael: Få nyttig info om hunderasen Groenendael her.

Groenendael har gr.1 som er bruks-, hyrde og gjeterhunder, og med s.1 (seksjon for fårehunder) nr.15 i FCI.

Kan utføre typiske gjeterhund oppgaver. Kan brukes som vakthund. Rasen kommer opprinnelig fra Belgia. Trenger mye mosjon da de har mye energi. De har høy intelligens. Ekstremt lekne hunder, en egenskap mange hundeeiere verdsetter ved denne rasen. Dette kan være en aktuell førstegangshund, da den er lett å trene. Bør nok ha daglig stell av pelsen. Energibunt som krever mye mosjon. HD er et ikke ubetydelig helseproblem hos denne hunderasen, men ansvarlige oppdrettere forsøker å avle på friske hunder som ikke har slike helseplager. Groenendael har enkelte individer som har genetiske tendenser til utvikling av epilepsi. Det vil kunne forekomme øyeproblemer hos hunder av rasen Groenendael Stående ører. Denne hunderasen er atletisk. Lang hale. Langhåret pels. Inntrykket er at dette er en kvadratisk hund, altså like høy som den er lang. Forventet levealder for Groenendael er beregnet til 13 til 14 år.

Groenendael kjennetegnes også ved navnene Groenendael, Belgian Sheepdog, Belgian Shepherd Groenendael, Belgian Shepherd Dog, Chien de Berger Belge. Belgianpaimenkoira groenendael kalles den i Finland Spansk navn er Groenendael er det spanske navnet. Pastor belga groenendael er italiensk betegnlense for denne rasen. Berger belge Groenendael er den franske betegnelsen. Tyskerne kaller denne rasen for Groenendael. Engelsk betegnelse er Belgian Shepherd Dog.

Groenendael erfaringer

Dette sier leserne om Groenendael:

Selvstendig, Våken, Arbeidsom.
Gjest (27.11.2017)

Dette har vært min beste rase så langt i livet. (50 år) Jeg har jobbet mye med hunder og forskjellige hunderaser. (Flatcoat , Doberman, Grand danois, Schaefer, svenskdansk gårdshund, Bulldog, Visla, Bordeaux Dogge,blandingshunder mf.

Jeg har også hatt Tervuren,som min første hund, genetisk søskenbarn av Groenendael og det samme gjelder mine observasjoner for begge raser.

De er selvstendige, kloke! dyr. De lærer deg bedre å kjenne en du lærer den å kjenne. Årvåken! Den trenger mosjon. Mye. Den kan bli ustabil, om den ikke får nok utfordringer. (dette er min! oppfatning) De menneskene den knytter seg til, de merker det. Kvikk. Lærevillig. Lydig. Morsom!
Den trenger en konsekvent oppdragelse. Perfekt for deg som liker å gå på ski, og lange turer. Utholdende. ..De er glade i å forplante seg..

Pelsen er perfekt!, fra naturens side.Trenger ikke børstes og vaskes, unntatt etter, når de ruller seg i møkk. Røyter to ganger i året, og da skifter de ut hele pelsen, både under-ull og den lange vakre pelsen som henger over.

Da hunden var 7 år, pga. sykdom, saltkrystaller i urinen, så ble hunden kastrert.

Oppførselen til hunden ble fra dag til natt. : Da hunden tidligere så sitt snitt i å stikke av, pga mangel på mosjon, altså, fikk den mulighet til å snike seg avgårde, så gjorde den det, men kun de dagene som jeg ikke hadde gitt han dagsturen om morgenen, på ca en time, + ca en time om kvelden også + leking og utfordring som spor og feks med ball. - og om det var sterke lufter som nådde han i løpetid, så tok han seg noen timers tur på egenhånd. (det kosta meg noen tusen på Falck, for løse ut hunden, men de dagene den ikke ble tatt,, så kom den alltid tilbake, eller jeg var på kjøretur for å leite etter den.) Han spiste til han var mett, og det var det. -selv godbiter, ville den ikke ha, om den ikke var sulten. -det var som om den ikke! ville bli fet. (god selvkontroll!)

Etter kastrasjonen, MAT! ble det viktigste. Han slutta på dagen! med å stikke av, og før så ville den ikke! ligge i sengen pga av varme, NÅ! derimot,, kunne hunden ikke få nok kos og ville ligge leeenge i sengen og bare kose. Pelsen som man ikke trengte å gjøre noe med tidligere(nydelig pels!), måtte nå børstes, og holdes pen med balsam og oljer.

Herlig hund! med et herlig våkent gemytt! Men! den MÅ ha mye mosjon og få arbeide med hodet sitt.

Dine erfaringer med Groenendael

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Groenendael
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Groenendael.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.

Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriever info. Bilder av Golden Retriever hunderaser.

Gordon Setter

Gordon Setter

Gordon Setter guide. Her finner du bilder av Gordon Setter hunden.

Grønlandshund

Grønlandshund

Grønlandshund guide. Her finner du bilder av Grønlandshund hunderaser.

Havaneser

Havaneser

Havaneser hunderase info. Bilder og erfaringer av hunderaser. Havaneser rasehunder.

Hvit schæfer

Hvit schæfer

Hvit schæfer informasjon. Les alt om Hvit schæfer hunderaser.

Irsk ulvehund

Irsk ulvehund

Irsk ulvehund hunder. Les om Irsk ulvehund hunderaser.

Italiensk mynde

Italiensk mynde

Italiensk mynde info. Bilder av Italiensk mynde hunderaser.

Irsk setter

Irsk setter

Irsk setter bilder og hunderase info. Vi har alt om Irsk setter hunderaser.

Irsk terrier

Irsk terrier

Irsk terrier hunderaser. Les mer om Irsk terrier denne hunderasen.