Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk
Hunderase  ›  Hunderaser D-F  ›  Engelsk Setter

Engelsk Setter

Engelsk Setter, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, engelsk, setter

Engelsk Setter: Bli kjent med hunderasen Engelsk Setter her.

Engelsk Setter er inkludert i FCI med nummer 7 (Stående fuglehunder) seksjon 2 - britiske og irske pointere og settere - og rasenummer 2.

Disse setterene brukes som jakthund, og primært til fuglejakt. Opphav fra England. Vennlig ovenfor andre hunder. Vennlig mot store og små, men ingen hunder er 100% trygge. Disse hundene må ha mye mosjon. Engelsk Setter har (hos noen individer) enkelte helseproblemer. Enkelte hunder av denne rasen kan utvikle hoftedysplasi. Langhalet. Levealder for Engelsk Setter er 10 tom. 12 år.

Det polske navnet til hunden er Seter angielski. Det finske navnet er Englanninsetteri. Rasen heter på spansk Setter Inglés. Italias betegnelse er Setter Inglese. Hunderasen kalles Setter anglais i Frankrike. Rasen heter på engelsk English Setter.

Engelsk Setter erfaringer

Dette sier leserne om Engelsk Setter:

Fantastiske hunder
Ann christin Isaksen (05.10.2017)

Har nettopp fått vår 4 engelsksetter og vi er kjempefornøyd.De er snille fam.hunder og alle våre har vært fantastiske på jakt.God dressur er viktig,men mye har gått av seg selv.

Beste familie og jakthunden vi har hatt
Karmøy (26.11.2016)

Finnes ikke snillere hund :) elsker barn og finnes ikke noe ondt i henne. og når det kommer til jakt, er denne helt fantastisk . vurderte Irsk Setter, men angrer ikke ett sekund at vi gikk for Engelsk Setter.
Hun har blitt 9 år og fremdeles i tipp topp form . Ser det er noen som mener at hvis man jakter kun noen ganger i året , så ikke skaff deg en Setter, bare tull og vas!

Opp i årene
kloster (19.05.2012)

har en engelsk setter tispe som fyller 15 år snart...
hun har oppnådd mange store premier og har alltid jakt lyst. var oppe på fjellet å jaktet i høst, fikk skutt endel på henne da også.

Engelsk setter og helseproblemer
Boye (16.04.2012)

Topp fuglehund, så lenge de er friske. Engelsk setter er fuglehunden over alle fuglehunder, hvis man er heldig med genene.

Det finnes mye negativt skrevet om engelsk setter på nett, spesielt på engelske sider, men det tok jeg som en klype salt.

Viser seg at begge mine to hunder lider av hoftedysplasi, som gjør de begge ubrukelige på fjellet, nå etter bare 4 år. Har lagt ned mye arbeid i trening av disse hundene, og så kan de ikke brukes til det de opprinnelig skulle bli brukt til. Den ene er i tilleg nå økende plaget med andre helseproblemer og skavanker, det er synd at man skal oppleve slikt.
Jeg kjøpte ikke av oppdretter men av venner, begge foreldre var friske, og deltok i jakt på fjellet i et snaut tiår.

Jeg mener at for disse hundene så er helsen enda viktigere enn hos mange andre raser, som ikke er brukshunder. Engelsk setter skaffer man seg ikke hvis man ikke jakter, og om de får helseproblemer som gjør at de ikke er i stand til å være med på jakt så er hele med hundene borte. Om jeg skulle kjøpt et dyr bare til kos så kunne jeg kjøpt en katt eller marsvin... det har jeg ikke planer om.

Har jeg bare vært uheldig, eller er det et faktum at engelsk setter generelt sliter med helseproblemer? Det lurer jeg virkelig på.

Engelsk setter var en god jakthund
Gjest (02.01.2011)

også i Norge, men jeg har også lagt merke til at nivået på hundene her til lands er uakseptabelt. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle eksemplarer, men litt for mange av disse hundene brukes utelukkende til familiekos og som turkamerat, hvilket er synd for oss som helst ser at rasen skal være en jakthund rase. Jeg vet om et par kenneler som er bevisst på problematikken, men det holder ikke dersom trenden fortsetter. Skal du bruke den til rypejakt et par ganger i året så er det ikke jakt den driver med, da låner du deg heller en jakthund til dette formålet, eller deler hunden med andre hobbyjegere som bare jakter noen få ganger i året. Norges flotteste jakthund er i ferd med å bli en familiehund, slik vi har sett med golden retriever, der har det vært ekstreme forandringer de siste 20 årene! Håper ikke det samme skjer med engelsk setter. La oss tenke fremover, og må dere som avler og selger denne rasen bli mer kritiske til hvem dere selger til!

Har hatt mange engelske settere
anonym (15.09.2010)

Har hatt mange engelske settere. Alle rolige, trygge snille og greie og dressere. Viktig med riktig dressur metoder. Finnes ikke snillere hunder enn engelske settere. Perfekt familie & jakt hund:-)

Martin Kanskje du har vaeligrt uheldig
Engelsk setter eier (22.06.2010)

@Martin: Kanskje du har vært uheldig med oppdretter, men jeg tror heller det beror på dine dårlige kunnskaper om hundedressur. Engelsk setteren er flott den, og er utmerket til fuglejakt.

En daringrligere fuglehund skal du lete lenge etter i Norge
Martin (22.06.2010)

En dårligere fuglehund skal du lete lenge etter i Norge. Norsk avl av denne rasen er på et bunn nivå. Først hadde vi en engelsk setter, den var motvillig til å bli dressert, instruktøren på jaktkurset påpekte det også. Min onkel har hatt to engelsk settere og de gjorde en dårlig jobb. Har ingen gode erfaringer med engelsk setter som fuglehund. Det er ellers flotte hunder, men jeg ville ha en hund som var bra til jakt. Endte med omplassering hos både meg og onkelen min. Velg heller pointer eller irsk setter hvis du vil ha en bra stående fuglehund.

Dine erfaringer med Engelsk Setter

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Engelsk Setter
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Engelsk Setter.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.

Dachshund

Dachshund

Dachshund hunderase info. Bilder og erfaringer av hunderaser. Dachshund hunderaser.

Dobermann

Dobermann

Dobermann bilder og hunderase info. Vi har alt om Dobermann rasen.

Eurasier

Eurasier

Eurasier info. Bilder av Eurasier hunderaser.

Flat-Coated Retriever

Flat-Coated Retriever

Flat-Coated Retriever med foto og video. Se mer om Flat-Coated Retriever hunderaser.

Fransk bulldog

Fransk bulldog

Fransk bulldog Erfaringer om Fransk bulldog hundene.

Dogo canario

Dogo canario

Dogo canario hunderaser. Les mer om Dogo canario rasehund.

Drever

Drever

Drever hunderase info. Bilder og erfaringer av hunderaser. Drever rasehund..

Engelsk bulldog

Engelsk bulldog

Engelsk bulldog informasjon. Vi har bilder av Engelsk bulldog hunderaser.

Faraohund

Faraohund

Faraohund informasjon. Vi har bilder av Faraohund denne hunderasen.