Oversikt over hunderaser med kommentarer fra hundefolk

Brussels Griffon

Brussels Griffon, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Brussels Griffon er inkludert i FCI med nummer 9 (Selskap hunder) seksjon 3 (Små belgiske hunder) og rasenummer 80.

Hunderasen kommer fra Belgia. Kulda setter ingen stopper for disse hundene. Disse hundene elsker å leke! Brussels Griffon røyter noe, men det er lite sammenlignet med mange andre raser. Krever noe moson, men ikke mye. Det kan forekomme øyeproblemer hos Brussels Griffon En ortopedisk abnormalitet i disse hundene kan forårsake halting og stivhet i beina. Problemer med åndedrett kan forekomme.

Andre navn på rasen Brussels Griffon er Griffon bruxellois. Griffon bruxellois kalles den i Finland

Brussels Griffon erfaringer

Dette sier leserne om Brussels Griffon:

Mye hund i lite format.
Gjest (30.09.2017)

Ja det er mye hund i lite format. Men som alle andre hunder er de også ulike selv om det er samme rase på lik linje som vi mennesker. Er selv en lykkelig Griffong eier til tre stykker, hvorav to er Bruxe og en Belge. Felles trekk så er de lojale, tilitsfulle og viker ikke langt fra bena. Vaktsomme i hjemmet og varsler om det skulle komme noen. Ja de er søte så derfor ikke noe jeg vil si passer for de aller minste barna. Siden de er så små. De elsker turer. Lange turer. Ja det er en del stell med pels siden de må nappes, men etter hvordan man ser det selv. Ca 20 min PR hund en gang i uka holder man pelsen i sjakk og det blir en ekstra fin kosestund. Det er også bra for hund og eier, får da knytter man enda sterkere bånd, respekt og tilitt til hverandre. Dette er også en følsom hund.

Mye hund i lite format
Gjest (30.09.2017)

Som eier av tre griffonger hvor to er Bruxe og en Belge, kan jeg trygt si at det er mye hund i lite format. Selv om de er ulike på mange måter. Men av felles trekk kan nevne de er lojale, trygge og veldig vakt innstingt for hjemm og familie. Liker ikke høye stemmer eller om de merker ufred på noen måter. Ikke en rase jeg vil si passer for de aller minste barna, da de er små. Turer et jo altid populært . Tøff liten krabat som ikke gir seg med det første. Elsker sofakos og lek. Dette er en rase som liker å være med der det skjer. Husk pelsen må nappes.

Dine erfaringer med Brussels Griffon

Skriv et svar til dette innlegget:

Navn (valgfritt)

Hjemmeside (valgfritt) Link til din blogg, raseklubbens hjemmeside, etc.

Hvor mange poeng vil du gi til Brussels Griffon?

Overskrift på innlegget ditt

Fortell om dine erfaringer og kunnskaper om Brussels Griffon
Dine erfaringer kan være til hjelp for for de som vurderer å anskaffe seg en slik hund. Skriv gjerne om både fordeler og ulemper, erfaringer med oppdrettere av rasen, og annet relevant om Brussels Griffon.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Vi setter stor pris på alle fornuftige bidrag! Korte og meningsløse innlegg vil bli slettet.